Bland gränderna i Naxos stad

Naxos stad (Chora) har ända sedan 1200-talet varit Naxos huvudort, vilket fortfarande märks då staden har ett citadell och en gammal borg från den tiden. Naxos är en mycket mysig stad att traska runt i. Vindlande gränder med små butiker, familjeägda tavernor och kaféer som inbjuder till att ta en fika under ett parasoll.

Från det historiska citadellet och den gamla borgen sprider sig Naxos stads charm i form av de vitkalkade husen och smala gatorna som kantas av bougainvillea och färggranna blommor. Staden har en unik blandning av antika ruiner och moderna bekvämligheter, vilket skapar en perfekt balans mellan gammalt och nytt.

När du utforskar Chora kommer du att upptäcka historiska platser som Portara, den antika marmoringången till ett aldrig fullbordat tempel tillägnat Apollo. Portara är en imponerande struktur som står stolt på en liten ö vid stadens hamn och är en av Naxos mest kända landmärken. Besökare kan även utforska det arkeologiska museet som rymmer en samling av antika föremål från ön och dess omgivningar.

Förutom dess rika historia och kultur, erbjuder Naxos stad även fantastiska stränder och klart turkost vatten, vilket gör det till ett populärt resmål för både sol- och badälskare. Agios Georgios, Agios Prokopios och Agia Anna är några av de mest populära stränderna i närheten av staden, där man kan njuta av en dag i solen eller ägna sig åt vattensporter som vindsurfing och snorkling.

Ett besök i Naxos stad skulle inte vara komplett utan att prova på det lokala köket. Här kan man smaka på läckerheter som Naxos ost, kitronlikör och den lokala honungen, samt njuta av läckra grekiska rätter på någon av de många traditionella tavernorna. Efter en dag av sightseeing och avkoppling kan man avrunda kvällen med att besöka en av stans ouzerier eller barer, där man kan njuta av en drink och umgås med både lokalbefolkningen och andra resenärer.

Längst upp på toppen av staden samlas turister och bofasta varje kväll för att njuta av den otroligt vackra solnedgången.

Läs mer om Naxos på Naxosgrekland.se

Prisvärda resor till Grekland >>