Lindos, stränder & fjärilar på Rhodos

Rhodos har mycket att bjuda på, så det blir aldrig tråkigt hӓr. Kanske är det snarare så att det är svårt att veta vad av allt man ska göra när man ska spendera en vecka på en så vacker och intressant ö.

Här kommer tips på sevärdheter man inte får missa.

Stad, sevärdheter och stränder – allt i ett
I staden Lindos får man en kombination av historia och badsemester. Detta ӓr en liten trevlig stad som sӓgs vara mer ӓn 4 000 år gammal. Hӓr kan man promenera runt, besӧka den gamla Maria-kyrkan eller se Kaptenshuset och lӓra mer om 1600-talets seglarsamhӓlle. Men den allra stӧrsta attraktionen hӓr ӓr nog ӓndå Akropolistemplet som ligger uppe på hӧjden. Det finns fortfarande många rester kvar av dess forntida storhet. Både som tempel och som befӓstning fram till 1500-talet. Vid utgrӓvningarna har man funnit fӧremål från tiden fӧre Kristus och framåt. Detta ӓr den mest besӧkta platsen på Rhodos och ibland kan kӧerna till Akropolis vara långa. Efter sightseeing kan det vara skӧnt att besӧka en av de två fantastiska strӓnder som finns i Lindos.

Den perfekta stranden för en lugn och skön dag
Anthony Quinn Bay ӓr det perfekta stӓllet fӧr en lugn och stilla dag vid stranden. Det ӓr inte lika kommersiellt hӓr som i Rhodos stad, och framfӧr allt alla fӧrsӓljare som insisterar på andra strӓnder. Den ligger cirka 4 kilometer sӧder om Falirakis och kan lӓtt nås med bil eller motorcykel, men ӓven lokalbussarna går hit.

Barnens favorit på Rhodos
Rhodos vattenpark ligger 12 km från stadens centrum och ӓr Greklands stӧrsta med sina 100 000 kvadratmeter. Hӓr finns alla sorters vattenrutschkanor som man kan ӧnska, från kamikaze till free fall. Men det finns ӓven många trevliga bassӓnger och aktiviteter fӧr de yngre barnen. Det ӓr inte så dyrt med intrӓde, och barn under tre betalar ingenting.

Fantastiska fjärilar
Fjӓrilsdalen hӧr till de allra mest populӓra sevӓrdheterna, och det med rӓtta. Denna dal ligger i nӓrheten av byn Theologos, cirka 10 km bort från flygplatsen. Egentligen ӓr det ett naturreservat som en sӓllsynt fjӓrilsart kommer till varje år, mellan juni och september. Området ӓr mycket vackert med små stigar som ringlar fram i den mӧrka skogen. Det ӓr en fantastisk syn att se alla fjӓrilar, speciellt nӓr de ӧppnar vingarna. Men besӧkare bӧr vara tysta och hålla sig på de mӓrkta stigarna eftersom fjӓrilarna annars blir stӧrda.

Bergsbyn som lockar med honung och Souma
Siánna ӓr en liten traditionell bergsby som ligger en bit bort, men verkligen ӓr vӓrd ett besӧk. Hӓr driver man med produktion av honung som har en speciell smak av tall och salvia. Man ska också passa på att smaka den lokala drinken souma.

Läs mer om Rhodos på www.rhodosgrekland.se

Prisvärda resor till Grekland >>