På Skiathos förlyttar man sig enklast med båt

Skiathos är en förhållandevis liten ö och det är enkelt att hitta på ön när man kör bil. Det går också bussar från Skiathos stad till de populäraste stränderna på ön. Men det är trots dessa två alternativ få som slår att ta sig till och från stranden med båt. Nere i hamnen i Skiathos stad ligger ett antal olika båtar som, precis som bussarna, har en tidtabell och ett antal hållplatser på vägen. Så om man bor i Skiathos stad, kan man enkelt bara masa sig ner till hamnen strax innan en viss båt ska gå, sätta sig till rätta och bara njuta av havet, vinden och vyerna hela vägen till stranden.

Det finns dessutom ett par stränder på Skiathos som man enbart kan nå med båt. Så även om man har hyrt en bil, kan det vara värt att låta den stå en dag för att testa på båtlivet och komma till någon av dessa lite mer svårtillgängliga stränder.

Den enda egentliga nackdelen är förstås att vissa turer och vissa avgångar är mer populära än andra, och till skillnad från bussarna så kan man inte knö in hur mycket folk som helst på en båt. Så det finns förstås alltid en risk att man måste vänta på nästa tur. Men med lite tålamod och planering brukar det sällan vara ett problem.

En del väljer ju att bo vid någon av Skiathos fina stränder, istället för att bo inne i staden. Då är båtarna också ett utmärkt alternativ till taxi när man ska in till stan för att äta. Få saker är så mysiga som att avsluta kvällen med att åka båt hem till hotellet.

Prisvärda resor till Grekland >>