Bergsbyn Manolates på Samos

Bergsbyn Manolates på Samos ligger i bergen i Ampelos, norr om kuststaden Agios Konstandinos och väster om Vourliotes på ön Samos . Manolates ligger 19 kilometer väster om den populära semesterorten Kokkari . Det är en pittoresk bergsby med kullerstensgator och traditionella hus. Byn ligger ungefär lika högt som byarna Vourliotes och byn Ampelos.

Byn nås via en slingrande väg från Agios Konstandinos, via Näktergalsdalen som har fått sitt namn av att det finns så mycket näktergalar där. Vägen upp till byn är vacker med grön trollskog överallt. När du väl är uppe vid byn kan du njuta av den otroliga utsikten. Det sägs att byn fick namnet på en viss man som heter ”Manolis” som flyttade hit vid slutet av 1700-talet. Idag bor cirka 200 invånare i byn, som främst är livnär sig på jordbruk och turism.

Manolates är ett populärt utflyktsmål bland turister och man hittar såväl souvenirbutiker som restauranger här. Man parkerar i utkanten av byn och utforskar sedan byn i lugn takt till fots.

Många väljer också att vandra mellan de olika bergsbyarna i området. Naturen är väldigt vacker och speciellt på våren blommor det överallt.

Prisvärda resor till Grekland >>