Vackra Kefalonia

Kefalonia är en ö som överraskar. Första gången jag var där var förväntningarna förvisso låga, men på bussresan från Fiskardo ner mot Lassi var jag tvungen att nypa mig i armen flera gånger. Kan det vara så här vackert?

I ärlighetens namn ska det ju sägas att hela Kefalonia inte är lika vackert. Lassi är till exempel en rätt trist turistort, men den råkar ha en av de bästa stränderna på ön. Så man står liksom ut. Argostoli är en rätt medelkul stad, men den har ändå sin charm. Det riktigt vackra stöter man på när man låter hyrbilen kämpa lite och åker norrut på slingrande vägar med berg på ena sidan och hav på den andra.

Först kommer man till den galet vackra stranden Myrtos (bilden). Här stannar man för ett bad innan man kuskar vidare och svänger av mot byn Assos. Här står tiden stilla och mysfaktorn är så hög att man vill stanna här i dagar. Längst norrut på Kefalonia ligger Fiskardo, en by som är mycket populär bland de som seglar i Grekland. Här ligger segelbåtarna på rad längs hamnpromenaden, och på uteserveringarna sitter solbrända seglare tillsammans med vanliga semesterfirare.

Åk inte till Kefalonia utan att spendera några dagar i norr.

Prisvärda resor till Grekland >>