Myrtos på Kefalonia = tappa-hakan-vackert

Första gången jag såg Myrtos Beach på Kefalonia var när jag åkte buss från Fiskardo ner till Lassi. Det var strejk på Kefalonias flygplats, så enda sättet att ta sig till ön var att flyga till Preveza på fastlandet och sedan fortsätta med buss till Nidri på Lefkas och sedan med båt från Nidri till Fiskardo. En rätt mödosam resa, när jag hade ställt in mig på att kunna flyga direkt till Kefalonias flygplats och sedan ha en superkort transfer till Lassi.

Så på den där bussturen, sa guiden plötsligt i högtalarna; ”Titta ut på er högra sida om en liten stund, så kommer ni att få se Kefalonias mest kända strand. Jaha, tänkte jag och sneglade ut. Och sedan plötsligt, långt där nere såg man de gnistrande små klapparstenarna och det knallblå havet. Så otroligt vackert, och genast var den krångliga omvägen nästan mödan värd. För vyn ner över Myrtos från vägen är verkligen tappa-hakan-vacker.

Självklart var jag bara tvungen att åka tillbaka till Myrtos några dagar senare, för att se om stranden var lika fantastisk att bada vid som den var att titta på uppifrån vägen. Och det var den. Att ligga ute i vattnet och titta upp för klipporna är nästan lika häftigt som att vara där uppe och titta ner.

Så missa inte att styra kosan mot Myrtos om du är på Kefalonia. Det är verkligen en galet vacker strand!

Prisvärda resor till Grekland >>