Fava Beach, Halkidiki

Fava Beach är en av de mest populära stränderna i Halkidiki. Stranden är känd för sitt kristallklara vatten och sin idylliska omgivning. Vattnet här har en ljusblå färg som nästan ser overklig ut, och den mjuka, vita sanden kompletterar det perfekt.

Stranden är omgiven av en naturskön landskap, inklusive klippor och medelhavsvegetation, som skapar en känsla av avskildhet trots dess popularitet. Det finns också flera små grottor i närheten som man kan utforska. Dessa grottor tillför en känsla av äventyr till den annars lugna och avkopplande atmosfären.

Fava Beach erbjuder en rad aktiviteter förutom simning och solbadande. Det finns möjligheter för snorkling och dykning, och vattnet är ofta lugnt nog för att vara perfekt för dessa aktiviteter. För de som föredrar att hålla sig på land, är det en utmärkt plats för en picknick eller en promenad längs kusten. Det finns även några tavernor och caféer i närheten där man kan njuta av grekisk mat och dryck.

Om du planerar att besöka Fava Beach, är det bäst att komma tidigt på dagen för att säkra en bra plats, särskilt under högsäsong. Det kan vara svårt att få parkering, så det är klokt att åka buss eller ta en taxi för att ta sig hit under högsäsong.