Steni Vala på Alonissos

Steni Vala är en pittoresk fiskeby belägen på ön Alonissos, som är en del av Sporaderna. Området är mest känt för sin vackra bukt som lockar turister från hela världen. Steni Vala är den näst största hamnen på ön och är en plats där tradition och modernitet möts i en härlig kombination.

Fiskebåtarna som ligger förtöjda i hamnen tillsammans med de små kaféerna och tavernorna längs vattnet ger en autentisk grekisk atmosfär. Det är en utmärkt plats för att koppla av och njuta av färsk fisk och skaldjur. Här kan du sitta på en av de många terrasserna och titta på solnedgången medan du sippar på ett glas ouzo.

Området är också känt för bevarande av Medelhavets munkssälar, en av de mest hotade sälarterna i världen. Här finns även möjligheter för dykning och snorkling för de som är intresserade av undervattenslivet.

För de som föredrar aktiviteter på land, erbjuder omgivningarna runt Steni Vala flera vandringsleder genom olivlundar och tallskogar. Dessa leder ofta till avskilda stränder och erbjuder fantastiska vyer över det omgivande landskapet.

Steni Vala är inte bara en turistdestination; det är en plats där lokalbefolkningen lever och arbetar. Fisket är fortfarande en viktig del av ekonomin, och det är inte ovanligt att se fiskare som rensar sina nät eller reparerar sina båtar.