Pittoreska Hydra

Hydra Ă€r en vacker och pittoresk ö belĂ€gen i Saroniska bukten i Grekland. Ön har blivit kĂ€nd för sin avkopplande och lugna atmosfĂ€r, sin rika historia, sina vackra strĂ€nder och sin pittoreska arkitektur.

En av de mest utmĂ€rkande sakerna med ön Ă€r att fordon inte Ă€r tillĂ„tna. IstĂ€llet kan besökare promenera lĂ€ngs de smala kullerstensgatorna eller ta en Ă„sna för att utforska öns charmiga byar och stĂ€der. Ön har ocksĂ„ mĂ„nga vackra och avkopplande strĂ€nder att besöka.

Hydra har ett rikt kulturellt och historiskt arv. Ön var en viktig handelsplats under antiken, och det finns ruiner av byggnader, tempel och gruvor frĂ„n den tiden att besöka. Dessutom var ön en viktig plats under det grekiska frihetskriget, och det finns flera monument och museer kring detta.

För besökare som vill koppla av och uppleva en vacker grekisk ö med rik historia och kultur Àr Hydra verkligen rÀtt resmÄl.

Det vanligaste och mest bekvÀma sÀttet att ta sig till Hydra Àr med bÄt frÄn hamnen i Pireus (Aten). Det finns flera fÀrjor som gÄr till Hydra varje dag och tar ungefÀr 1,5 till 2 timmar. Det finns ocksÄ katamaraner som gÄr lite snabbare. BÄtbiljetter kan köpas pÄ plats eller online.

PrisvÀrda resor till Grekland >>