Segla i Grekland

Greklands skÀrgÄrd Àr galet vacker och eftersom den bestÄr av sÄ otroligt mÄnga öar lÀmpar den sig förstÄs vÀldigt bra för segling. Var i Grekland man ska segla beror frÀmst pÄ hur erfaren seglare man Àr. PÄ bilden ser vi byn Fiskardo pÄ Kefalonia som Àr mycket populÀr bland seglare. Kefalonia och de övriga Joniska öarna passar den som inte har jÀttemycket erfaranhet av att segla. SÄ vill man ha lite lugnare segling Àr detta ett utmÀrkt omrÄde att börja i.

Om man Àr sugen pÄ att segla i Grekland kan man vÀlja att antingen bara hyra en segelbÄt, eller att hyra en bÄt inklusive skeppare. Att ta med en skeppare gör förstÄs hela upplevelsen mer avslappnad, men Àr man sugen pÄ utmaningen att sjÀlv segla i Grekland gÄr det förstÄs ocksÄ bra. Bara man lÀser pÄ om det vatten man tÀnker segla i och tÀnker pÄ att inte vÀlja allt för avancerad segling direkt.

MÄnga som vÀljer att segla i Grekland Àr borta minst tvÄ veckor för att kunna upptÀcka ett lite större omrÄde. Det finns ett flertal svenska arrangörer som bÄde hyr ut bÄtar och kan bistÄ med skeppare.

PrisvÀrda resor till Grekland >>