Segla i Grekland

Greklands skärgård är galet vacker och eftersom den består av så otroligt många öar lämpar den sig förstås väldigt bra för segling. Var i Grekland man ska segla beror främst på hur erfaren seglare man är. På bilden ser vi byn Fiskardo på Kefalonia som är mycket populär bland seglare. Kefalonia och de övriga Joniska öarna passar den som inte har jättemycket erfaranhet av att segla. Så vill man ha lite lugnare segling är detta ett utmärkt område att börja i.

Om man är sugen på att segla i Grekland kan man välja att antingen bara hyra en segelbåt, eller att hyra en båt inklusive skeppare. Att ta med en skeppare gör förstås hela upplevelsen mer avslappnad, men är man sugen på utmaningen att själv segla i Grekland går det förstås också bra. Bara man läser på om det vatten man tänker segla i och tänker på att inte välja allt för avancerad segling direkt.

Många som väljer att segla i Grekland är borta minst två veckor för att kunna upptäcka ett lite större område. Det finns ett flertal svenska arrangörer som både hyr ut båtar och kan bistå med skeppare.