Vackra Kefalonia

Kefalonia Àr en ö som överraskar. Första gÄngen jag var dÀr var förvÀntningarna förvisso lÄga, men pÄ bussresan frÄn Fiskardo ner mot Lassi var jag tvungen att nypa mig i armen flera gÄnger. Kan det vara sÄ hÀr vackert?

I Àrlighetens namn ska det ju sÀgas att hela Kefalonia inte Àr lika vackert. Lassi Àr till exempel en rÀtt trist turistort, men den rÄkar ha en av de bÀsta strÀnderna pÄ ön. SÄ man stÄr liksom ut. Argostoli Àr en rÀtt medelkul stad, men den har ÀndÄ sin charm. Det riktigt vackra stöter man pÄ nÀr man lÄter hyrbilen kÀmpa lite och Äker norrut pÄ slingrande vÀgar med berg pÄ ena sidan och hav pÄ den andra.

Först kommer man till den galet vackra stranden Myrtos (bilden). HÀr stannar man för ett bad innan man kuskar vidare och svÀnger av mot byn Assos. HÀr stÄr tiden stilla och mysfaktorn Àr sÄ hög att man vill stanna hÀr i dagar. LÀngst norrut pÄ Kefalonia ligger Fiskardo, en by som Àr mycket populÀr bland de som seglar i Grekland. HÀr ligger segelbÄtarna pÄ rad lÀngs hamnpromenaden, och pÄ uteserveringarna sitter solbrÀnda seglare tillsammans med vanliga semesterfirare.

Åk inte till Kefalonia utan att spendera nĂ„gra dagar i norr.

PrisvÀrda resor till Grekland >>