Dessa katter

Förutom vitkalkade hus, strÀnder, tavernor och Souvlaki, sÄ Àr Grekland ocksÄ starkt förknippat med katter. PÄ de flesta öarna sÄ Àr katterna rÀtt vÀlbehÄllna, Àven om det förstÄs finns slagskÀmpar med sÄr lite överallt. Och visst kan man rÄka ut för sorgliga situationer ibland. Som en kvÀll pÄ Samos nÀr jag sÄg en liten kattunge som hade fÄtt ett rejÀlt sÄr över ögat och jamade sÄ elÀndigt att det gjorde ont i en stackars kattÀlskares hjÀrta.

Men det flesta katter bidrar till charmen med Grekland. Till exempel nÀr de ligger utstrÀckta pÄ en klippa och solar. Eller nÀr de försiktigt försöker tigga sig till en matbit pÄ restaurangen i hopp om att inte bli upptÀckt av restaurangÀgaren.

Katten pÄ bilden Àr frÄn Karpathos. I Karpathos stad fanns det en affÀr som hade en liten lÄda med fyra kattungar utanför sin affÀr. Dom bodde i lÄdan och fick mat och vatten av affÀrsinnehavaren, men det stod ocksÄ en skylt om att katterna gÀrna ville ha ett nytt hem. Och under den vecka jag var dÀr blev de fyra kattungarna tvÄ, eftersom nÄgon turist hade bestÀmt sig för att ta med sig tvÄ grekiska katter hem. SÄnt blir man glad av!

PrisvÀrda resor till Grekland >>