Myrtos pÄ Kefalonia = tappa-hakan-vackert

Första gÄngen jag sÄg Myrtos Beach pÄ Kefalonia var nÀr jag Äkte buss frÄn Fiskardo ner till Lassi. Det var strejk pÄ Kefalonias flygplats, sÄ enda sÀttet att ta sig till ön var att flyga till Preveza pÄ fastlandet och sedan fortsÀtta med buss till Nidri pÄ Lefkas och sedan med bÄt frÄn Nidri till Fiskardo. En rÀtt mödosam resa, nÀr jag hade stÀllt in mig pÄ att kunna flyga direkt till Kefalonias flygplats och sedan ha en superkort transfer till Lassi.

SĂ„ pĂ„ den dĂ€r bussturen, sa guiden plötsligt i högtalarna; ”Titta ut pĂ„ er högra sida om en liten stund, sĂ„ kommer ni att fĂ„ se Kefalonias mest kĂ€nda strand. Jaha, tĂ€nkte jag och sneglade ut. Och sedan plötsligt, lĂ„ngt dĂ€r nere sĂ„g man de gnistrande smĂ„ klapparstenarna och det knallblĂ„ havet. SĂ„ otroligt vackert, och genast var den krĂ„ngliga omvĂ€gen nĂ€stan mödan vĂ€rd. För vyn ner över Myrtos frĂ„n vĂ€gen Ă€r verkligen tappa-hakan-vacker.

SjÀlvklart var jag bara tvungen att Äka tillbaka till Myrtos nÄgra dagar senare, för att se om stranden var lika fantastisk att bada vid som den var att titta pÄ uppifrÄn vÀgen. Och det var den. Att ligga ute i vattnet och titta upp för klipporna Àr nÀstan lika hÀftigt som att vara dÀr uppe och titta ner.

SÄ missa inte att styra kosan mot Myrtos om du Àr pÄ Kefalonia. Det Àr verkligen en galet vacker strand!

PrisvÀrda resor till Grekland >>