Lilla Skiathos

Skiathos Àr en liten ö med bara 6000 invÄnare. Men det Àr gott om möjligheter för sol och bad, eftersom man berÀknar att den har runt 60 strÀnder. Det Àr en destination som lockar för de som vill njuta av naturen och ta det lugnt, men ÀndÄ ha tillgÄng till umgÀnge och uteliv.

För de som bor inne i Skiathos stad gÄr det badbussar ut till strÀnderna, ett alternativ Àr naturligtvis att hyra bil och hitta en alldeles egen liten strand. Andra vÀljer att göra tvÀrtom genom att boka ett hotell som ligger precis bredvid en strand, för att sedan ta taxi eller bil in till stan för ett besök eller tvÄ. Koukonaries strand sÀgs vara den bÀsta sandstranden och passar bra för alla, inklusive barnfamiljer.

Sedan finns det flera trevliga strÀnder som bara kan nÄs med bÄt, som Lalaria beach till exempel. Hit kommer man gÀrna om det inte blÄser för mycket, vattnet Àr helt fantastiskt turkost och klipporna som reser sig ur havet Àr imponerande.

Inne i staden Àr det fullt av smÄ kaféer och tavernor för en liten paus. HÀr kan man riktigt bra grekisk mat, med fÀrska grönsaker, oliver och goda ostar. Men det finns Àven internationella menyer, med samma fina ingredienser. Det mesta ligger runt trapporna, dÀr man lagt ut kuddar pÄ gatan för gÀsterna. StÀmningen Àr varm och inbjudande, en samlingspunkt för bÄde lokala och turister.

I Skiathos sÄ dras man gÀrna till hamnen, antingen den Gamla eller Nya hamnen. Folk som strosar, barer och restauranger. Det finns ocksÄ möjlighet till shopping i staden, mest runt gatan Papadiamantis. För nattliv och diskotek Àr det bÀst att ta sig till omrÄdet lite utanför staden, till den sÄ kallade Discogatan. HÀr Àr det hÄlligÄng hela natten, fram till soluppgÄngen.

Men Skiathos har ocksÄ en mycket vacker natur, som Àr vÀl vÀrd att utforska. Ett trevligt alternativ Àr att gÄ en av de arrangerade vandringarna som finns. En del gÄr upp i bergen, medan andra fokuserar mer pÄ stadslivet. För en speciell upplevelse ska man ta sig ut pÄ vandring nÀr det Àr fullmÄne.

Det finns mÄnga fina utflyktsmÄl pÄ och runt Skiathos, historiska platser och natursköna upplevelser. MÄnga hyr bil, moped eller bÄt för att ta sig runt men annars Àr det ganska billigt med taxi. Det hÀr Àr en ö som har mycket att bjuda pÄ och dÀr alla kÀnner sig vÀlkomna.

LÀs mer om Skiathos pÄ www.skiathosgrekland.se

PrisvÀrda resor till Grekland >>