Skopelos är en liten grekisk pärla

När filmen Mama Mia kom var Skopelos på allas läppar, men nu har ordningen återställts och ön är återigen en lugn och vacker pärla som är omöjlig att inte tycka om. Här finns allt man kan önska sig för en veckas avslappnande semester. Det finns lagom mycket att upptäcka med ett par dagars hyrbil så som den mysiga byn Glossa och förstås kapellet högt upp på en klippa som är med i slutet av Mama mia.

Förutom naturen och sevärdheterna så är också Skopelos stad en väldigt mysig stad, med sin hamnpromenad och alla vindlande små gränder. Fast det är klart, när man åker till Grekland så vill man ju bada. Och det kan man förstås göra även på Skopelos. Det finns en rad fina stränder som man enkelt når med hyrbil. På bilden här ovan ser vi en av de finaste, nämligen Stafilos. Andra fina stränder att utforska på ön är Panormos och Limonari.

För att komma till Skopelos flyger man först till grannön Skiathos och tar sig sedan vidare med färja till Skopelos. Färjan tar mellan 30-60 minuter beroende på vad det är för färja. Det faktum att Skopelos inte har någon egen flygplats har gjort att ön har färre turister än lillebror Skiathos.

Prisvärda resor till Grekland >>