Man bor bäst i Skiathos stad

Skiathos stad är en pittoresk by (stad är kanske att ta i) som också är öns hjärta. Det är här man hittar merparten av alla trevliga restauranger, butiker och barer.

Den bästa tiden att besöka Skiathos stad är på kvällen! Njut av en avkopplande drink i någon av alla mysiga barer innan det är dags att slå sig ner och äta gott på någon av tavernorna. Det är också trevligt att traska runt i Skiathos stad tidigt på förmiddagen, innan allt riktigt har vaknat. Snart så strömmar folket till och då kan man gå ombord på någon av alla utflyktsbåtar som utgår från hamnen och tar dig till närliggande stränder så som Lalaria Beach. Det går också båtar till ön Tsougria, Skopelos och Alonissos. Om man inte vill utforska ön med båt går det också bussar från Skiathos stad som stannar vid de större stränderna. Bussarna går ofta och funkar väldigt bra som transportmedel för att utforska Skiathos.

Faktum är att Skiathos stad är den plats på ön som är allra bäst att bo på. Man får kombinationen av att bo nära allt utbud samtidigt som man superenkelt kan ta sig till stränderna.

Den viktigaste platsen att besöka i Skiathos stad om du är intresserad av litteratur är museet tillägnat den berömda grekiska författare Alexandros Papadiamantis som härstammar från Skiathos.