Mykonos stad

Mykonos är kanske mest känd som ön för rika och partysugna. Lite som Greklands egna Ibiza. Men Mykonos har mer att erbjuda än klubbar och basgångar till gryningen. Mykonos stad, också känd som Chora, är huvudstaden på Mykonos. Denna charmiga stad är känd för sina slingrande gränder, vitkalkade hus med färgglada dörrar och fönster, samt sina ikoniska väderkvarnar som står majestätiskt mot den azurblå himlen.

När man besöker Mykonos stad får man uppleva en livlig atmosfär fylld med kaféer, restauranger och butiker som säljer allt från lyxiga designerkläder till traditionella grekiska hantverk. På kvällen förvandlas staden till en festplats med en rad nattklubbar och barer där man kan njuta av livemusik och dansa natten lång.

En av de mest fotograferade platserna i staden är den gamla hamnen, där man kan se fiskare som reparerar sina nät och lyxiga yachter som ankra upp. Här kan man också ta en promenad längs hamnpromenaden och beundra den vackra solnedgången.

Mykonos har också 25 stränder som väntar på att upptäckas. Vill du undvika feststränderna så ska du inte bege dig till  Paradise, Super Paradise, Paraga eller Psarou. Ta istället sikte på Elia, Platys Gialos eller Kalafatis.