Rethymnon

Rethymnon Àr med sina 30 000 invÄnare inte direkt nÄgon storstad, men det den saknar i storlek tas igen med den genuina charm som man upplever hÀr.

En av de stora attraktionerna i Rethymnon Àr den lÄnga sandstranden. Den börjar mitt inne i staden och strÀcker sig sedan mer Àn en mil mot öster. Gott om bÄde hotell och restauranger, för att inte tala om möjlighet till vattensporter. Om man vill ha lite omvÀxling finns det flera andra strÀnder som inte ligger sÄ lÄngt bort. Men strandliv och ocksÄ dykning Àr helt klart nÄgot som de flesta Àgnar sig Ät i denna stad, det finns flera möjligheter till dykutflykter och kurser. Annars finns det flera trevliga bÄtutflykter som utgÄr hÀrifrÄn för att utforska nÀrliggande öar och platser.

Den gamla stan i Rethymnon hör till en av de bÀst bevarade pÄ ön. En stor del av befolkningen bor hÀr och som Àr ganska vanligt i dessa smÄ stÀder sÄ spiller man ut sig pÄ gator och torg. Det Àr hÀr man umgÄs, antingen genom att bara stÀlla ut en stol pÄ gatan eller pÄ ett av de otaliga kaféer som finns hÀr. Vare sig man kommer hit för att Àta, se pÄ de fina gamla byggnaderna eller bara strosa omkring sÄ Àr det en hÀrlig atmosfÀr. HÀr finner man Àven Rimondi fontÀnen, med sina tre lejonhuvud, som Àr en populÀr sevÀrdhet.

Fortezza Àr den gamla fÀstningen som byggdes pÄ 1500-talet för att skydda staden mot inkrÀktare, och Àr vÀrd ett besök. Det Àr vÀl bevarat och man kan gÄ bÄde ovan och under jord för att uppleva hur det kan ha varit en gÄng i tiden. Ett besök till det museum som finns bredvid kan ge Ànnu mer inblick i stadens historia.

Sol och bad, historiska sevĂ€rdheter och grekiskt folkliv – allt detta Ă€r en hĂ€rlig kombination som bĂ„dar gott för semestern. Om man sedan lĂ€gger till den lokala marknaden som hĂ„lls varje vecka och dĂ€r man kan köpa lokala produkter sĂ„ blir det bara bĂ€ttre. Rethymnon Ă€r en liten men attraktiv stad dĂ€r man verkligen kan slappna av.

PopulÀra hotell i Rethymnon >>

PrisvÀrda resor till Grekland >>