Rethymnon

Rethymnon är med sina 30 000 invånare inte direkt någon storstad, men det den saknar i storlek tas igen med den genuina charm som man upplever här.

En av de stora attraktionerna i Rethymnon är den långa sandstranden. Den börjar mitt inne i staden och sträcker sig sedan mer än en mil mot öster. Gott om både hotell och restauranger, för att inte tala om möjlighet till vattensporter. Om man vill ha lite omväxling finns det flera andra stränder som inte ligger så långt bort. Men strandliv och också dykning är helt klart något som de flesta ägnar sig åt i denna stad, det finns flera möjligheter till dykutflykter och kurser. Annars finns det flera trevliga båtutflykter som utgår härifrån för att utforska närliggande öar och platser.

Den gamla stan i Rethymnon hör till en av de bäst bevarade på ön. En stor del av befolkningen bor här och som är ganska vanligt i dessa små städer så spiller man ut sig på gator och torg. Det är här man umgås, antingen genom att bara ställa ut en stol på gatan eller på ett av de otaliga kaféer som finns här. Vare sig man kommer hit för att äta, se på de fina gamla byggnaderna eller bara strosa omkring så är det en härlig atmosfär. Här finner man även Rimondi fontänen, med sina tre lejonhuvud, som är en populär sevärdhet.

Fortezza är den gamla fästningen som byggdes på 1500-talet för att skydda staden mot inkräktare, och är värd ett besök. Det är väl bevarat och man kan gå både ovan och under jord för att uppleva hur det kan ha varit en gång i tiden. Ett besök till det museum som finns bredvid kan ge ännu mer inblick i stadens historia.

Sol och bad, historiska sevärdheter och grekiskt folkliv – allt detta är en härlig kombination som bådar gott för semestern. Om man sedan lägger till den lokala marknaden som hålls varje vecka och där man kan köpa lokala produkter så blir det bara bättre. Rethymnon är en liten men attraktiv stad där man verkligen kan slappna av.

Populära hotell i Rethymnon >>

Prisvärda resor till Grekland >>